Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi polypropeeni?
Milloin Sopu-kuivuria käytetään?
Miten Sopu-kuivuria käytetään?
Kauanko Sopu-kuivurilla kuivaa?
Miten Sopu-kuivurin lämpötilaa säädellään?

Miksi polypropeeni?

Elintarvikemuovi polypropeeni on ympäristöasiain lisäksi muutenkin käytännöllinen materiaali juuri kuivuriin, sillä se ei jätä makua, kestää hyvin normaalit kuivauslämpötilat, happamia marjoja, eikä kuivattavat tuotteet tartu ritilöihin. Sopivan elastisuuden ansiosta ritilä voidaan muotoilla “kaatosuppiloksi” ja näin kuivatut tuotteet voidaan kipata suoraan ritilältä purkkiin. Valmistusmateriaalista johtuen Sopu-kuivuri on myös kevyt.

Milloin Sopu-kuivuria käytetään?

Sopukuivuri soveltuu kaikenlaisten elintarvikkeiden kuivaamiseen ympäri vuoden. Alkukesällä voi kuivata yrttejä, syyskesällä sienet ja marjat, myöhemmin syksyllä juurekset ja kotimaiset hedelmät. Talven mittaan voi kuivattaa retkiruokia ja hyödyntää kauppojen hedelmä- ja vihannestarjouksia.

Miten Sopu-kuivuria käytetään?

Sopu-kuivuriin mahtuu kotitalouskäytössä paljon tavaraa. Ritilöiden pinta-ala on yhteensä 0,55 m2, joten niille mahtuu esimerkiksi juureksia n. 4 kg! Sopu-kuivurilla voi kuivata myös pienempiä eriä. Kaikki ritilät ovat myös konepestäviä ja taittuvia, joten niiden hygieenisyydestä huolehtiminen on helppoa. Ja mikä parasta, koko kuivurin saa taiteltua kuljetuslaatikkoon ja pistää piiloon kun kuivattavat elintarvikkeet loppuvat.

Kauanko Sopu-kuivurilla kuivaa?

Kuivumisaika riippuu niin puhaltimesta kuin tuotteestakin. Esimerkiksi yrttien kuivaamiseen jo 30 astetta riittää mainiosti ja aikaa menee muutama tunti. Luonnollisesti vaikkapa paksut omenanpalaset tarvitsevat enemmän aikaa ja korkeamman lämpötilan. Sopu-kuivurissa on itsessään lämpömittari sekä ohjeet erilaisten tuotteiden kuivaamiseen.

Miten Sopu-kuivurin lämpötilaa säädetään?

Sopu-kuivurissa lämpötilan ja ilmavirtauksen sääteleminen onnistuu laitteen päällä olevien ohivirtausläppien avulla, joita suurentamalla tai pienentämällä lämpötilaa voi säädellä näppärästi.
Sopu-kuivuri toimii erillisellä kuivauslähteellä, esimerkiksi auton- tai huonetilan sisätilan lämmittimellä. Lämmönlähteen teho voi olla 600 W - 1200 W. Sopivin on 700 - 800 W. Lämmönlähde myydään erikseen.

Ajankohtaista:

Tiedote

Sopu-kuivuri on saanut Tasavallan Presidentin myöntämän INNOSUOMI 2004 KUNNIAMAININNAN. Lisää
www.innosuomi.fi/fi/innosuomi-kilpailu/palkitut2004/sopu.html>

Muuta

Oheistuotteeet

MYYMME KUIVURIT, PUHALTIMET JA OHEISTUOTTEET ALENNETUIN HINNOIN. linkkarimallinen veitsi (5 €) Kuivausta käsittelevä kirja: Raija Hentman: Herkutellen luonnossa; Kuivatuotteista kunnon eväät. 4. painos. Hinta 19 €.


© Soputuote Ky 2012